RITVERSLAGEN

Toertocht Zuid-Limburg, zondag 6 augustus 2023

Elk jaar organiseren we als Stichting Zuidlimburgse Heuvelrun voor Oude Motoren de Toertocht Zuid-Limburg. Dit doen we in 1ste instantie speciaal voor motoren die aan de criteria van de VMC voldoen. Maar ook klassiekers zijn bij ons meer dan welkom.

Lees meer, klik >>HIER<

Tourtocht Zuid-Limburg, zondag 11 augustus 2019

Aansluitend op de Anglo Dutch rally in Baarlo werd op zondag 11 augustus, in het uiterste puntje van Zuid-Limburg, deze toertocht verreden met als start en finish Camping de Boskant in Geulle.

Lees meer, klik >>HIER<<

Tourtocht Zuid-Limburg, zondag 13 augustus 2017

Duizend bommen en granaten, wat een dag was dit! Natuurlijk was er wel gewaarschuwd door de organisatie dat het heuvelachtig zou zijn, maar dit ...! Het was absoluut zwaarder dan de Anglo Dutch rally die we afgelopen week gereden hebben in Engeland. (uit VMC blad september 2017)

Lees meer, klik >>HIER<<

Run en Fun, zondag 2 oktober 2016

Sjus trök vaan un hierlikke vekansie. Geer wèt wel: 12 daog Fraankriek. Hiel sjoen weer, lekker temperetuur, lekker ete, lekker drinke en väöl kilometers maake. En dat neet allein. Veer waore in de Vogezen gewees. Prachtige netuur, sjoen weeg, flinke bóchte, stijl hellinge boe iech zellefs miene HD veur in den ierste gaank mòs zette. Dus al mèt al, allein mèr geneete.

Lees meer, klik >>HIER<<

Heuvelrun weekend 2016

Omdat het er aanvankelijk niet naar uitzag dat er een een rally met Pinksteren zou zijn vanwege het gebrek aan een geschikte locatie, had het bestuur besloten om aansluiting te zoeken bij de Zuidlimburgse Heuvelrun in Ulestraten. (uit Smoke Signals zomer 2016)

Lees meer, klik >>HIER<<

Tourtocht Zuid-Limburg, zondag 23 augustus 2015

Na enkele jaren van afwezigheid werd er op zondag 23 augustus opnieuw een Tourtocht Zuid-Limburg georganiseerd. Startpunt van de rit was Brasserie Van Alles Get (van alles wat) in Berg en Terblijt. (uit VMC blad)

Lees meer, klik >>HIER<<

Verslag van het Heuvelrun weekend 2015

Van 12 – 14 juni heb ik het treffen van de Zuidlimburgse Heuvelrun bezocht. Dit is niet de naam van een rit, maar van een organisatie, met heuse eigen shirts met logo. Het begon zaterdagmorgen op vijf kilometer van huis af al veelbelovend; er was geen regen voorspeld maar tot een hele tijd na aankomst in Ulestraten één flinke bui gehad.

Lees meer, klik >>HIER<<

Nieuwjaarswandeling, zondag 11 januari 2015

 

Op zondag 11 januari kwamen wij in grote getalen (29) bij elkaar voor onze Nieuwjaarswandeling. De start was in Bosschenhuizen bij Fien en Hein. Bij aankomst aldaar stond Hein, als een echte verkeersregelaar, de binnenkomende auto’s naar hun parkeerplek te loodsen.

Lees meer, klik >>HIER<<

Heuvelrun weekend, zaterdag 14 juni 2014

Het is droog, bewolkt en 18 graden.

Alle deelnemers verzamelden om 10 uur op de parkeerplaats en tevens vertrekplaats van onze rit. Het was lekker vol.

Eerst een rijdersbespreking door Nico Mans, onze voorzitter en daarna de start van de 1 ste groep (van de 3 groepen) motoren.

Lees meer, klik >>HIER<<

 

Die Veteranenfreunde Siebengebirge auf Auslandstour

Seit dem Bestehen der Veteranentreffen in Gratzfeld besucht eine immer grösser werdende Gruppe aus den Niederlanden diese Treffen, man kann schon von einer inzwischen gewachsenen Freundschaft sprechen. Aber diese Freundschaft war im Grossen und Ganzen bisher nur einseitig, d.h. die Niederländer kamen regelmässig nach Gratzfeld, aber ein Gegenbesuch fand nur einmal vor ca. 20 Jahren statt.

Lees meer, klik >>HIER<<

 

Heuvelrun weekend, vrijdag 13 juni 2014

De eerste rit van ons Heuvelrunweekend was in handen van Niek en Jan. Zij hadden een bezoek georganiseerd in de omgeving van Schimmert op een vliegveld.

Lees meer, klik >>HIER<<

 

'n Echte soprit op 1 aprèl 2013

D’n daag veur de rit

D’n daag  veuraof nog eve geprobeerd of alles OK waor met us motorkes. Veer hadde gekoze veur de Nimbus en de R80. Heerlijk eve tuffe. Gewoen in de naobersjap. Neet te wiet eweg veur ‘t geval d’r toch gèt neet zow kloppe. De R80 had al unne nuijjen accu, dus dat mos gein probleem zien.

Heerlijk waor ut. Eve weer op twie ben. Iech geluif dat ut veur miech dit jaor ut ierste tuurke waor. Lekker in ut zunneke en in de wind. Kaajd waor ut wel u bitteke, meh dat moch ut plezeer neet drökke.

Lees meer, klik >>HIER<<

 

Er op uit naar Gratzfeld in het Siebengebirge 22-23-24 juni 2012

 

Enkele motoren vertrokken uit Meerssen richting Haanrade naar Niek en Bertien. Fien was met de aanhanger en auto reeds aanwezig. Voor vertrek werd nog koffie gedronken en de rijroute bestudeerd. Men vertrok richting Gratzfeld, er werd door mooie dorpjes en smalle wegen gereden. Na ongeveer 2 uurtjes te hebben gereden werd er gestopt om de inwendige mens te versterken. Na weer op kracht te zijn gekomen vertrokken we om rond 17.00 uur de eindbestemming te bereiken.

Lees meer, klik >>HIER<<

 

Soeprit Paasmaandag 9 april 2012

 

Zoals na vele jaren een traditie geworden, start het nieuwe motorseizoen met de soeprit op 2de Paasdag. Op zaterdag had ik mijn AJS voorzien van olie, banden op spanning gezet en even alles gecontroleerd voordat hij zijn diensten moest gaan bewijzen tijdens de soeprit. Na enig vlotterwerk sprong hij gelijk aan, vergezeld met een flinke rookwolk. Dus klaar!
Lees meer, klik >>HIER<<