SOEPRIT paasmaandag 9 april 2012

Zoals na vele jaren een traditie geworden, start het nieuwe motorseizoen met de soeprit op 2de Paasdag. Op zaterdag had ik mijn AJS voorzien van olie, banden op spanning gezet en even alles gecontroleerd voordat hij zijn diensten moest gaan bewijzen tijdens de soeprit. Na enig vlotterwerk sprong hij gelijk aan, vergezeld met een flinke rookwolk. Dus klaar!

Maar het druilerige weer deed mij anders besluiten, het moest maar de BMW worden, dan zaten Bertien en ik tenminste een beetje uit de wind en regen. En och ja…. die is toch ook al uit 1984, moet kunnen!

Rond 10 uur vertrokken we richting Ulestraten, alwaar om 11 uur het vertrek zal zijn. Onderweg een flinke bui en ik maakte me ongerust of er wel mensen zouden komen in dit rot weer. Onze Duitse gastgevers zouden dan immers met de soep en taart blijven zitten. Maar mijn zorgen waren niet terecht, er kwamen 26 mensen. Is het motto: slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding! dan toch van toepassing? In elk geval vertrokken wij klokslag 11 uur.

De heenweg voerde via het heuvelland naar de uiteindelijke pauzeplaats in het Duitse Merkstein waar wij om 12.30 uur aankwamen. Zoals in voorgaande jaren had Mevrouw Meyer weer haar kookkunsten vertoond en genoten we allemaal van de kaas/preisoep. Na een paar flinke boeren, stortten we ons op het gebak, en geloof mij maar van bakken kunnen die Duitsers wel wat, dus smullen maar………….

 Sommigen van ons bekeken nog de aanwezige stoommachine uit 1917 en rond 2 uur vertrokken we weer. De terugreis ging via diverse kleine Duitse dorpen om vervolgens via Merkelbeek en Schinnen weer richting Ulestraten te rijden. Tijdens de laatste kilometers wilde onze Lieve Heer ons nog kort zegenen en rond 4 uur was Ulestraten weer in zicht! De bezemwagen, bemand door Bert, Irene en Kitty, is niet in actie moeten komen, hetgeen bewijst dat ons oud ijzer in goede conditie is. Bij deze; allen bedankt voor de opkomst en gezelligheid en een fantastisch nieuw motorseizoen 2012 gewenst!!

Bertien en Niek