DOELSTELLING:

De stichting Zuidlimburgse Heuvel Run is opgericht in 2002 en heeft als doel oude motorfietsen gebouwd vóór 1966 zoveel mogelijk te behouden en de belangstelling voor deze motoren te bevorderen. De stichting doet dit door ritten en toertochten te organiseren, maar ook door aanwezig te zijn op jaarmarkten en festiviteiten. Ieder jaar rijden we een aantal ritten. Deze worden gereden volgens het follow-up-systeem, dit wil zeggen met een voor- en achterrijder. De voorste rijder geeft de route aan en laat de achter hem rijdende rijder stoppen zodat deze de richting voor de overige rijders kan aangeven.

Wanneer de lente aanbreekt, openen we het seizoen met de traditionele soeprit. De naam zegt het al, tijdens de ritpauze genieten we van een lekkere kop soep. Vervolgens rijden we een aantal tochten om de routes van het Heuvelrunweekend te verkennen. Dit weekend (zie verderop) vindt altijd plaats in het tweede weekend van juni, mits Pinksteren geen roet in het eten gooit. Daarnaast plannen we één keer per jaar een gezamenlijke rit naar een zusterclub in Duitsland of Luxemburg. Hier maken we een gezellig, lang weekend van. Eind augustus/begin september rijden we de “vaarwelvakantierit”. Het einde van het motorseizoen sluiten we af met de Run & Fun-dag. Meestal op een zaterdag in september. We maken dan een motortocht die we afsluiten met een gezellige avond.

 

Het hoogtepunt van het jaar vormt ons internationale weekend Zuidlimburgse Heuvel Run. Wij ontvangen dan liefhebbers van oldtimers uit alle windstreken. Niet alleen uit Nederland maar ook uit Engeland, België, Luxemburg en Duitsland. In 2024 organiseren wij het weekend voor de 20ste keer. Het treffen vindt plaats van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni in het dorp Ulestraten (vlakbij Maastricht). U kunt zich inschrijven voor het hele weekend, voor een enkele dag, voor één rit of voor een andere combinatie. We organiseren elke dag een rit. Op vrijdag een korte verrassingsrit met een bezoek aan een interessante locatie, op zaterdag een rit van ongeveer 100 kilometer en op zondag een rit van ongeveer 80 kilometer. We rijden door de Zuidlimburgse heuvels en meestal maken we ook een uitstapje naar België of Duitsland. Natuurlijk wordt u onderweg goed verzorgd. Op één of twee pauzeplaatsen krijgt u iets aangeboden in de vorm van drank en/of spijs. Dit is bij de prijs van de rit inbegrepen. Op zaterdagavond is er de mogelijkheid om te kiezen voor een warme maaltijd. Bij onze locatie is een groot kampeerterrein. Hier kunt u de tent opzetten of een caravan plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om een pension of hotel in de omgeving te boeken. Kortom iedereen kan zijn eigen programma samenstellen. Zie voor mogelijkheden en prijzen het inschrijfformulier. Klik >>HIER<<